Balaton – a legnagyobb, a legnépszerűbb

Hazánk és Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton mindig kedvelt célpontja volt a turistáknak. A már az ókor óta lakott terület bővelkedik történelmi és természeti látnivalókban egyaránt, de azok sem fognak csalódni, akik gasztronómiai vagy kulturális szórakozást keresnek, vagy egyszerűen csak strandolni szeretnének. Busszal, kocsival, vonattal, de akár komppal is egyszerűen megközelíthetőek a Balaton közeli nevezetességek.

BalatonA tiszta Balaton

A víz minőségét állandóan felügyelik a szakemberek. Az idén nyáron napvilágot látott cikkek arról tudósítottak, hogy a tó közepén akár minden további nélkül inni is lehetne a vízből. (Ez természetesen a strandokra, a part közeli vízre nem vonatkozik.) Az elmúlt évek erőfeszítéseinek, és a modern víztisztító eljárásoknak hála, úgy tűnik, sikerült visszafordítani a környék városiasodásából származó környezeti károkat, és megóvni a tó törékeny mikroklímáját.

Kiváló vízminősége mellett fontos megemlíteni, hogy a Bakony és az Alpok közelsége miatt, a Balaton környékének levegője is tisztább, mint az ország többi táján