Hévízi-tó – a gyógyító kincs

A világszerte méltán híres Hévízi-tó és a Tófürdő évek óta a gyógyulni vágyók egyik legkedveltebb úticélja. A gyönyörű és nyugodt környezet, a friss levegő, a változatos programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Hévízi-tónál eltöltött idő mindenki számára élményekben gazdag legyen.

Az Üdülni Jó vendégei körében is igen népszerű a Hévízi-tó termálvize. Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni ügyfeleinknek, hogy hévízi kikapcsolódásuk minden perce emlékezetes és kellemes legyen.

 Mit érdemes tudni a Hévízi-tó termálvizéről?

Hévízi TóA külső hőmérséklettől függően a Hévízi-tó vize nyáron elérheti a 36-38 Celsius fokot is, de télen is kellemes 24-26 fokos.

Összetételét tekintve a Hévízi-tó hidrogén-karbonátos, kalcium- és magnéziumtartalmú kénesvíz. Ezen felül tartalmaz még számtalan szerves vegyületet is, amely a víz egyedi jellegét is megadja.

Gyógyászati szempontból a Hévízi-tó rendkívül sokoldalúan segítheti szervezetünket. A mozgásszervi betegségekre gyakorolt, széles körben ismert jótékony hatásán túl, a víz gyulladásgátló és idegcsillapító hatással is rendelkezik. Az ízületi betegségek, reuma, csontritkulás és izomgörcsök kezelésében is jó eredményeket lehet felmutatni.