Ön is elpocsékolja az üdülésre szánt idejének nagy részét?

Kerülje el az időrabló, felesleges köröket, használja ki okosan a lehetőségeit és meglátja: a hétvége tovább tart majd, mint gondolta volna! Elmondom hogyan.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a hétvége mindössze két nap: szombat és vasárnap. Ha pedig elutazik valahova, akkor ugye kell az utazásra is időt szánni, meg a szobát se lehet akármikor elfoglalni. Egy csomó elvesztegetett idő. Bosszantó.

De mégis mit lehet tenni?

Wellness hétvége időkihasználás

Ha jól használja ki, akkor akár egyetlen kellemes hétvégén is kipihenheti magát, feltöltődhet és jó emlékekkel gazdagodva térhet haza. Íme pár apró trükk a lehető legjobb időkihasználásra:

Kerülje el a csúcsforgalmat! A pihenés már akkor megkezdődik, amikor kilép az ajtón. Inkább induljon kicsit később (vagy korábban), de nincs rosszabb annál, mint idegesen megérkezni a kiszemelt, gyönyörű hotelbe.

Használja ki a szálloda csomagmegőrzőjét! Ha a szobáját csak délután lehet elfoglalni, akkor sem érdemes a délelőttöt elvesztegetni: a legtöbb szállodában megoldható, hogy a recepción vagy megőrzőben biztonságba helyezze a csomagokat. Kezdődhet a városnézés, fagyizás!

Készüljön fel! Sok időt takaríthat meg, ha egy kicsit előre készül: nézze meg az interneten, hogy mit hol talál a városban, milyen éttermeket, cukrászdákat ajánl a többi látogató.

Ne siessen haza! Ha vasárnap  már délelőtt el kellene hagynia a szobáját, azt szintén nem jelenti azt, hogy máris indulnia kellene haza. Egy kisebb táskába csomagolja össze, amire aznap még szüksége lehet (fürdőruha, neszeszer ha szeretne még strandolni), ebédeljen kényelmesen, pihenjen, élvezze a szabadságot. Megdolgozott érte,  megérdemli.

Ön hogyan használja ki a wellness hétvégére szánt idejét? Írja meg nekünk kommentben!